Karin Hoogesteger

Karin Hoogesteger er født i 1973 i Emmeloord, Holland. Hendes kunstneriske arbejde udforsker og skildrer spændingen mellem kultur og natur. Hun udvikler en følsomhed overfor den belysning og de farvetoner, der i høj grad præger hendes univers. Selv når hun gengiver naturen i hendes motiver, er der altid en sammenhæng, der peger på den menneskelige indflydelse af naturens udvikling. Dette forstærker følelsen af den ​​melankoli og poesi, som Karin Hoogesteger ofte skaber i sine motiver ved, at skifte mellem levende natur farver og sparsomt udfyldte overflader. For hende betyder arbejdsprocessen mere end selve resultatet.

Efter syv års kunstuddannelse, begyndte Karin Hoogesteger at arbejde som illustrator, hvorefter hun besluttede sig for, at blive kunstner på fuld tid. Hendes kunst er præsenteret hos mange gallerier i Holland, og på internationale kunstmesse udstillinger.

Det var i Spanien, hvor hun boede i et år, at hun drev væk fra de klassiske portræt malerier, for i stedet at male sine omgivelser. Klimaet, duftene og det klare sollys i Spanien har i høj grad påvirket, hvordan hun nærmer sig lærredet. Således udviklede hun en følsomhed for belysningen, der nu præger hendes kunstneriske udtryk. Mange af hendes kompositioner er dominerende af kolde farver, der bliver forstærket af en lys rød nuance, som skaber en glorie omkring motivet.

Når hun prøver at se verden med en barnlig uskyld, lader Karin Hoogesteger sig overvælde af en scenes skønhed og idyl. Hun prøver at gengive den oplevelse på lærredet, så beskueren føler sig absorberet i maleriets motiv. Atmosfæren i malerierne giver tilskueren plads til at se deres egne historier, afspejlet i disse malerier frem for Karin Hoogestegers egne oplevelser.

Karin Hoogesteger – Kunstner manifest (video)

Udvalgte Udstillinger

2020
Nooit Weer / Nie Wieder (Aldrig Igen), 75 Years of Liberty, Holland
Botanica, Galerie Nasty Alice, Eindhoven, Holland
Ocean Without Plastic #1, Zaal Zuid, Hengelo, Holland

2019
Affordable Art Fair, Kahn Gallery, Brusels, Belgien
Affordable Art Fair, Kahn Gallery, Hong Kong
Girls, Galerie Nasty Alice, Eindhoven, Holland
KunstRAI, Galerie Nasty Alice, Amsterdam, Holland

Uddannelse

Underviser billedkunst på Windesheim Universitet of Applied Sciences, Zwolle, Holland

The Royal Academy of Fine Art, Den Haag, Holland