Henrik Busk Andersen

Henrik Busk Andersen er født i 1967 i Aalborg, Danmark. Allerede som barn var han fascineret af malerkunsten og har sidenhen, udviklet sit kunstneriske talent. Henrik Busk Andersen har arbejdet som fuldtids billedkunstner og skulptør siden 2002, og betragtes i dag som en anerkendt nordjysk kunstner. Henrik Busk Andersens malerier tager udgangspunkt i det abstrakte; figurativt og nonfigurativt. En nyfortolkning af CoBrA bevægelsens abstrakte formsprog og ideologi.

Hovedtemaet i nogle af værkerne er samspillet mellem mand og kvinde; kærlighed, tryghed, længsel og vrede. Abstraktion med klare, lyse og stærke farver, med ansigter og kroppe i bevægelse, som fremtones af den abstrakte baggrund, hvorfra det figurative udspringer.

“Den rå maling er mit instrument til at spille min melodi, min pen til at skrive mit digt, min mund til at fortælle min historie, min linse til at fokusere på det erotiske, det smukke, det glemte, det gemte, det ligegyldige, det usagte, svineriet under tæppet eller under huden i en persons indre baghave.

Et maleri eller værk, alt efter snobeffekt, har en overflade, et lag eller flere. Malet for at bruge maling eller for at være isbjergets top og være top af bund, en bund du måske ser, eller vil se, eller ikke ønsker at se, men kun bruge toppen, som isterning, der stille tør op. Men pas på i eventyrets verden er kejserens nye klæder lige så meget værd, som kragen der bliver kogt suppe på i klodshans støvle. En kat kan være hund på et billede, det er så let at flyve med vinger, malingen fylder og så er det færdigt.”

Henrik Busk Andersen – TO BE OR NOT TO BE HARDCORE (video)

Udvalgte Udstillinger

2024
Påskeudstilling, Fussingø Slot, Randers, Danmark

2023
Hardcore, Albertslund Kunstforening, Albertslund, Danmark

2022
Galleri Beck, Brønderslev, Danmark
Galleri Bo Skagen, Skagen, Danmark
Hjerm Kunstgalleri, Struer, Danmark
Voigt Fine Art, Esbjerg, Danmark

2021
Art Gallery Wiesbaden, Wiesbaden, Tyskland

2019
Balls Tell It All, 15 kg patineret bronze skulptur, Aarhus, Danmark
Brobyggeren, 120 kg patineret bronze skulptur, Vejle, Danmark
Påskeudstilling i Mølholm Sognehus, Vejle, Danmark

Uddannelse

2002 –
Autodidakt kunstner, Brønderslev, Danmark